Think Positive
Zorgeloos zorg bieden
Hoe bewaak je de menselijke touch in de zorg?

De ziekenhuiszorg verandert in razend tempo. De vele veranderingen met het oog op een financieel en organisatorisch houdbare gezondheidszorg hebben grote gevolgen voor hoe zorgverleners en patiënten met elkaar omgaan. Een spannende vraag is hoe zij erin slagen om ook in de toekomst de blijvende behoefte aan humane, menslievende zorg vorm te geven.Het Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis besloot onder de provocerende titel ‘Lief ziekenhuis’ te werken aan menslievende zorg in de praktijk. In het Programma Menslievende Zorg werken verpleegkundigen, artsen, paramedici, managers en zorgethici sinds 2009 samen om beter vorm te geven aan waar in het de zorg om draait: patiënten bijstaan in hun lijden en onzekerheid en ze niet verlaten.

Mijn vraag is: hoe zit het bij jouw zorginstelling, hoe bewaak je de menselijke touch in de zorg?

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld