Think Positive
Zorgeloos zorg bieden
Blog nr. 13 Een positieve ingesteldheid, wat houdt dat in?
In de vorige blog hebben we het gehad over compassie. Ik heb je kennis laten maken met Krista Tippet, een wetenschapper die een nieuwe invulling aan het woord  heeft weten te geven.
Ik heb je ook kennis laten maken met de bevlogen Julia, die compassie ziet als een bruikbare middel en een betoog houdt over de voordelen van compassie voor de hulpverlener .
 
Vandaag wil ik het met jullie hebben over een positieve ingesteldheid.
 
 
Een positieve  ingesteldheid betekent niet, zoals sommigen denken,  dat je de wereld onrealistisch vanuit een roze bril bekijkt, of dat je, als een struisvogel, je hoofd in het zand steekt om de gedragsproblemen en moeilijkheden op je pad niet te hoeven zien.
 
Hoe wij naar de zorgvrager kijken bepaalt voor een groot deel hoe de situatie gaat aflopen, dus wil je rust en veiligheid op je afdeling, zet dan een ander bril op! grote kans dat het je helpt de kalmte te bewaren en goede zorg te verlenen.
 
Een mooi voorbeeld van een positieve ingesteldheid kreeg ik, toen ik laatst aan het werk was ergens in Amsterdam. Ik was aan het werk als begeleider op een behandelintensieve  unit toen twee jongens iets deden wat eigenlijk niet mocht...
lees verder...
 
Zin in een vitality boost? doe dan de 5,3,1 oefening en zie wat een positieve ingesteldheid voor je kan doen!
 
Nog een fijne laatste herfstdagen,
 
Roger Vogelezang
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld